Design waterkoker kopen? Dit zijn de 6 mooiste van dit moment!

Een design waterkoker kan een echte toevoeging zijn op een prachtig ontworpen keuken. Een waterkoker is tegenwoordig meer dan een plastic behuizing. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige waterkokers van SMEG of Kitchenaid. Deze waterkokers zorgen ervoor dat het design van jouw keuken compleet wordt voltooid!

Er zijn erg veel soorten design waterkokers op de markt. Deze verschillen allemaal van design, formaat, kleur & prijs. Deze waterkokers zijn zeker anders dan het model dat je blijk de blokker koopt. Maak daarom de blits met een hippe waterkoker met een strak kleurtje!

In dit artikel nemen we jou mee in de mooiste, hipste design waterkokers van dit moment. Hierbij hebben wij rekening gehouden met de prijs, specificaties, duurzaamheid én natuurlijk het design!

Meer weten over design waterkokers? Check dan eens onze lijst van de beste retro waterkokers.

De 6 beste design waterkokers

Onze selectie van design waterkokers:

1. SMEG KLF05

Deze prachtige, SMEG-waterkoker is een echte toevoeging voor een stijlvolle keuken. De waterkoker komt in 5 verschillende kleuren, maar wij vinden de rode waterkoker de mooiste versie! Ook de Crème versie valt goed in de smaak. Naast het prachtige design is deze waterkoker ook nog eens van goede kwaliteit.

Met een inhoud van 0,8 liter is het een relatief kleine waterkoker. Hij is gemaakt van kunststof en metaal en heeft geen ingebouwde temperatuurregeling. De waterkoker is gemakkelijk te bedienen door de 360 graden draaibare voet en het water blijft lang op temperatuur door de dubbele behuizing.

2. KitchenAid Artisan waterkoker

De Kitchenaid Artisan waterkoker is waarschijnlijk de mooiste design waterkoker op de markt. Maar, daar betaal je dan ook de hoofdprijs voor. Deze waterkoker is beschikbaar in meer dan 6 verschillende kleuren. Ook bij deze waterkoker gaat onze voorkeur uit naar de rode versie, maar dit hangt volledig van je eigen smaak af natuurlijk!

De waterkoker heeft een inhoud van 1,5 liter wat het een normale inhoud geeft. De kooktijd is 107 seconden – je water is dus relatief snel gekookt. Een nadeel van de KitchenAid Artisan is dat dit model geen warmhoudfunctie heeft. Wat je voor deze prijs best mag verwachten.

3. Russel Hobbs Retro classic

De Russel Hobbs Retro waterkoker is een prachtige, unieke waterkoker voor een zeer betaalbare prijs. Het is nog net geen goedkope waterkoker, maar valt zeker in een lager budget van de KitchenAid en de Smeg waterkokers.

De kooktijd van het model is 103 seconden en de waterkoker heeft een inhoud van 1,7 Liter. Er is geen warmhoudfunctie of mogelijkheid tot instelbare temperatuur. Dit maakt de waterkoker minder geavanceerd. Maar: Het design is erg bijzonder. En daarvoor is deze lijst natuurlijk bedoelt.

4. Russel Hobbs Glass

De Russel Hobbs Glass is een prachtige glazen waterkoker. Een glazen waterkoker is niet voor iedereen geschikt. De waterkoker licht namelijk op tijdens het koken van het water. Dit is niet iedereens smaak. Maar: Wanneer een glazen waterkoker jouw smaak is, is dit je beste optie. Voor een betaalbare prijs maak jij de blits met de Russel Hobbs Glass.

Met een inhoud van 1,7 Liter is deze Russel Hobbs waterkoker enorm geschikt voor elke keuken. Een nadeel is de kooksnelheid. Deze is namelijk 2 minuten en 13 seconden, wat een stuk langer is dan andere waterkokers.

5. Alessi Plisse

De Alessi Plisse wateroker is geïnspireerd door de Franse Haute Couture mode. Dit maakt deze waterkoker dan ook erg uniek. De waterketel is ontworpen door designer ‘Michele de Lucchi’ en heeft wereldwijd veel succes geboekt.

Dit komt door het ‘speelse effect’ dat de waterkoker heeft. Los van het unieke design heeft deze waterkoker ook een droogkookbeveiliging, hoogwaardig kunststof en is de ketel geschikt voor alledaags gebruik. Haal een ware eye catcher naar jouw keuken met de Alessi waterkoker Plissé in het zwart.

6. De’ Longhi icona Vintage groen

De De’Longhi Icona Vintage Groen is een zeer unieke waterkoker. Met zijn kegelvormige uiterlijk sprint dit model er dan ook direct uit. Daarnaast heeft de waterkoker een bijzonder, groene kleur wat veel andere modellen niet aanbieden.

Dit heeft ervoor gezorgd dat deze waterkoker een van de best beoordeelde waterkokers op bol.com & Coolblue is. En niet zonder reden. De waterkoker heeft een metalenbehuizing waardoor de waterkoker energiezuiniger is dan een plastic waterkoker. Daarnaast is deze waterkoker met 1,7 Liter inhoud geschikt voor 7 koppen thee!

Veelgestelde vragen & antwoorden over design waterkokers

Waarom een design waterkoker?

Een design waterkoker is perfect om jouw keuken die extra touch te geven. Wanneer je veel bezig bent met het ontwerp & design van je keuken is een mooie, design waterkoker een perfecte aanvulling hierop. Kies een mooi gekleurde, design of retro waterkoker die perfect past bij de rest van je keukenapparatuur voor een ideale keuken.

Waarom een RVS waterkoker?

Een RVS-waterkoker is makkelijk schoon te maken en ziet er vaak stijlvol uit. Waardoor het goed past bij het design van je keuken. Je kunt kiezen uit een roestvrijstalen waterkoker met een verborgen verwarmingselement waardoor je minder last hebt van kalkaanslag.

Een grote of een kleine design waterkoker?

Dit hangt natuurlijk compleet af van het design van jouw keuken. Een kleine waterkoker kan soms het design van een kleine keuken compleet afmaken. Maar een grotere waterkoker, zoals de KitchenAid Artisan, kan ook een hele mooie toevoeging zijn op de rest van je keukenapparatuur. Of je een grote of een kleine design waterkoker wilt is compleet afhankelijk van je wensen!